25 augustus 2018

Club

Ontstaan

In 2016 ontstaat vanuit een groep gedreven en ambitieuze triatleten het idee om een topteam te vormen en dit te koppelen aan een recreatieve clubwerking. Ze dromen er van om sportievelingen van alle leeftijden van de triatlonsport te laten proeven én om sporters met ambitie de mogelijkheid te geven om door te groeien naar het development team en van daaruit zelfs naar het topteam.

Als thuisbasis wordt gekozen voor Aalst, een stad en regio vol potentieel voor de triatlonsport. De geplande aanlegsteigers langs de Dender en het nieuwe zwembadcomplex brengen veel opportuniteiten voor de toekomst.

Enkele belangrijke data

1 maart 2017 : de triatlonclub 3PT wordt opgericht te Aalst. SOLIDPHARMA is onze naamsponsor van het eerste uur.

Seizoen 2017 : het topteam neemt deel aan de tweede divisie van de triatlon ploegencompetitie, verovert al meteen de titel en weet zich te verzekeren van een startticket voor de eerste divisie in 2018.

Seizoen 2018 : opstart van de recreatieve clubwerking en verdere uitbouw van topteam en ook development team. Ons topteam neemt deel aan de eerste divisie van de triatlon ploegencompetitie, ons development team neemt deel aan de tweede divisie. De club behaalt zijn erkenning als Aalsterse sportclub.

Ambities 2019

Het komende seizoen willen wij onze recreatieve clubwerking verder doen groeien. In dat kader willen we graag een ‘Start to’ aanbod uitbouwen.

Ook in 2019 zullen we aanwezig zijn in zowel eerste als tweede divisie van de triatlon ploegencompetitie.