25 augustus 2018

Club

Ontstaan

In 2016 ontstaat vanuit een groep gedreven en ambitieuze triatleten het idee om een topteam te vormen en dit te koppelen aan een recreatieve clubwerking. Ze dromen er van om sportievelingen van alle leeftijden van de triatlonsport te laten proeven én om sporters met ambitie de mogelijkheid te geven om door te groeien naar het topteam.

Als thuisbasis wordt gekozen voor Aalst, een stad en regio vol potentieel voor de triatlonsport. De geplande aanlegsteigers langs de Dender en het nieuwe zwembadcomplex brengen veel opportuniteiten voor de toekomst.

Enkele belangrijke data

1 maart 2017 : de triatlonclub 3PT wordt opgericht te Aalst. SOLIDPHARMA is onze naamsponsor van het eerste uur.

Seizoen 2017 : het topteam neemt deel aan de tweede divisie van de triatlon ploegencompetitie, verovert al meteen de titel en weet zich te verzekeren van een startticket voor de eerste divisie in 2018.

Seizoen 2018 : opstart van de recreatieve clubwerking en deelname aan zowel de eerste als de tweede divisie van de T3 ploegencompetitie. De club behaalt zijn erkenning als Aalsterse sportclub. Kers op de taart is de Europese titel van Timothy Van Houtem, die hiermee in Aalst ook de titel van sportlaureaat van het jaar binnenhaalt.

Seizoen 2019 : met het topteam strijden we opnieuw in de T3 eerste divisie tussen de grote jongens. In de T3 tweede divisie veroveren we opnieuw de titel. Met Belgisch kampioene Lotte Claes kent Aalst voor het tweede jaar op rij de titel van sportlaureaat van het jaar toe aan een 3PT-er. En we organiseren voor het eerst een triatlonwedstrijd in Aalst.

Seizoen 2020 : corona verplicht ons het ‘Start To Triatlon’ initiatief vroegtijdig te stoppen en onze ‘Short Distance Triatlon Aalst’ wedstrijd te annuleren. Het algehele wedstrijdprogramma wordt in 2020 sterk gereduceerd en dus organiseren we onze eigen 3PTlon. 

Seizoen 2021 : we behalen in de T3 eerste herendivisie een uitstekende 5de plaats. Onze atleten rijven heel wat podiumplaatsen en medailles binnen. Onze club groeit naar een 80-tal leden. De tweede editie van onze ‘Short Distance Triatlon Aalst’ vindt op 11 juli succesvol plaats te Gijzegem. Vanaf oktober trainen we in het nieuwe Aquatopia zwembad. 

Ambities 2022

In 2022  leggen we de nadruk op onze jeugdwerking. Met een triatlonkamp in de tweede week van de Paasvakantie en met de uitbouw van een specifiek trainingsaanbod voor de jeugd, verwelkomen we voortaan ook meisjes en jongens vanaf 12 jaar.

In de T3 ploegencompetitie hebben we de ambitie om in de eerste herendivisie de prestatie van 2021 minstens te evenaren. En ook op het internationaal toneel zullen we enkele 3PT-ers aan het werk kunnen zien.